Besplatno savetovanje

Ako želite da se prijavite za besplatno savetovanje u vezi sa Sentis testiranja, kliknite ovde.

Pročitajte još

 
 
 

Tok testiranja

Test Sentis Vam na osnovu Vaših genetskih predispozicija daje procenu rizika za pojavu naslednog oblika karcinoma dojke i jajnika.


1. korak: Savetovanje sa Vašim lekarom

Sa svojim izabranim lekarom se posavetujte u vezi sa podvrgavanjem genetskom testiranju Sentis testom. Na osnovu postojanja karcinoma u Vašoj porodici i rizika oboljevanja od nekih drugih naslednih oblika karcinoma, možete se odlučiti koji SENTIS paket  bi bio odgovarajući za Vas.

 

2. korak: Uzimanje uzorka

SENTIS Basic in Standard su jednostavni testovi za koje je potreban samo uzorak od 2ml pljuvačke, koja se uzima u posebno pripremljeni kolektor.

 

3. korak: Slanje uzorka

Nakon uzimanja, uzorak se šalje u partnersku laboratoriju u kojoj se sprovodi analiza. Prvo se izoluje DNK iz uzorka pljuvačke, a onda se DNK analizira uz pomoć najnovijih metoda masovnog paralelnog sekvenciranja sledeće generacije (Next Generation Sequencing).

 

4. korak: Dobijanje rezultata i izveštaj

Sledi analiza genomskih sekvenci i upoređivanje s referentnim genima, što vodi ka saznanju da li mutacija postoji u ispitivanim genima ili ne. U slučaju utvrđivanja postojanja mutacija, klasifikujemo ih u različite klase uticaja na razvoj oboljenja. Potom se rezultati celokupne analize zajedno s tumačenjem šalju Vama i/ili lekaru koji Vas je uputio na testiranje. Rezultati testiranja su uglavnom na raspolaganju četiri nedelje nakon uzimanja uzorka.

 

Rezultati testiranja su uglavnom na raspolaganju četiri nedelje nakon uzimanja uzorka.
 
 
 

Tok testiranja