Besplatno savetovanje

Ako želite da se prijavite za besplatno savetovanje u vezi sa Sentis testiranja, kliknite ovde.

Pročitajte još

 
 
 

Kada je pravo vreme za testiranje?

Dr Mary-Claire King koja je otkrila povezanost između gena BRCA i sklonosti pacijentkinja ka pojavi karcinoma dojke i jajnika, kaže sledeće (sažeto iz intervjua):

"Smatram da bi svaka žena nakon 30. godine trebalo rutinski da bude podvrgnuta testiranju gena BRCA1 i BRCA2. Polovina žena sa prisutnom mutacijom BRCA1 i BRCA 2 naime, nema nijednog bližeg rođaka s oboljenjem i uopšte ne znaju da su nosioci mutacije koja uzrokuje oboljenje"


Što potvrđuje sledećim:

"Svaka pacijentkinja obolela od karcinoma, kojoj je otkrivena mutacija kad se karcinom već razvio, propustila je priliku da nastanak karcinoma bude sprečen"

 

Zašto biste bili podvrgnuti testiranju uz pomoć testa Sentis?

Uz pomoć testa Sentis možete da proverite postojanje mutacija za koje znamo da neposredno utiču na Vaše zdravlje. Saznanje da mutacija postoji/ne postoji bitna je informacija kako za Vas, tako i za Vaše bližnje. Što pre budete podvrgnuti testiranju, pre ćete uvesti neophodne promene. Više pojedinosti o savetima u vezi sa mogućnostima koje su Vam na raspolaganju nakon urađenog testa, možete naći ovde.

Na grafikonu u daljem tekstu možete videti poređenje stope preživljavanja kod osoba kojima je karcinom otkriven u početnoj fazi i u kasnijim fazama. Što je faza ranija, veće su mogućnosti za lečenje karcinoma. To je još jedan dodatan razlog za rano testiranje i skrininge odmah posle 30. godine.